Welcome

The Netherlands-Russia Centre aims to build corporate, governmental and cultural contacts between the Netherlands and Europe in the broadest sense of the word.

The Centre is an initiative by the University of Groningen and aims to stimulate and guide contacts between companies and governments in the Netherlands and Russia.

Zakelijke dienstverlening

Wilt u zaken doen met Rusland of wilt u zich erop oriënteren, dan bent u bij het Nederland-Rusland Centrum (NRCe) aan het juiste adres. Het NRCe beschikt over specialisten op bedrijfskundig en economisch gebied én heeft vertegenwoordigers in Rusland.

Klik om door te gaan

Wetenschap & Cultuur

Het Nederland-Rusland Centrum (NRCe) beschikt over jarenlange ervaring met het doen van onderzoek naar Rusland en de banden tussen Nederland en Rusland, en het verspreiden van kennis over Rusland. Het NRCe verricht onderzoek, organiseert lezingen, tentoonstellingen en de geeft boeken en tijdschriften uit, zowel op eigen initiatief als in opdracht van derden. Voor al uw vragen over Rusland zijn wij dus een geschikte partner!

Klik om door te gaan

Webwinkel

Het Nederland-Rusland Centrum geeft boeken uit over Rusland en de banden tussen Nederland en Rusland. Sinds kort wordt onder het label SLAVA een reeks CD’s, DVD’s en MP3- downloads uitgegeven met muziek van de Don Kozakken. Tot de boeken horen diverse monografiën, bundels, archiefinventarisen en bibliografiën gepubliceerd onder diverse imprints.

Klik om door te gaan

 

Lodewijk van Heiden - Drentse zeeheld in den Vreemde

In samenwerking met partners het Drents Archief en Chronoscoop onderzocht het Nederland-Rusland Centrum het leven van Lodewijk van Heiden, een Drentse zeeheld in dienst van de Russische tsaar. Heiden was misschien zelfs de inspiratie voor Berend Botje uit het in Nederland wereldberoemde kinderliedje. Hans van Koningsbrugge, directeur van het NRCe, publiceerde een biografie over Lodewijk van Heiden. Deze bibliografie kunt u hier bestellen.

Naast de biografie zijn er diverse activiteiten rondom Lodewijk van Heiden, onder andere een biografie, een documentaire, een tentoonstelling, een smartphoneroute en een groepsarrangement in het Drents Archief staan op de rol. Op 29 september wordt Zuidlaren bovendien feetelijk omgetoverd door het spektakel 'Berend Botje Retour'

De acticiteiten zijn ook regelmatig in het nieuws geweest:

Meer weten?

 

Partners & Klanten