Rusland 18de eeuw

Het ontwaken van een imperium: de fascinerende Russische geschiedenis van de 18de eeuw
De Russische geschiedenis kent vele hoogte- en dieptepunten. Echter, de 18de eeuw is bij uitstek de eeuw van de Russische expansie geweest. Peter en Catherina de Grote gelden hierbij als vermaarde imperium-bouwers. Veel minder bekend is echter waarom en hoe zij dit hebben gerealiseerd. Tegelijkertijd kenmerkte de 18de eeuw zich ook door moderniseringspogingen die bij lange na niet alle succesvol waren. Rusland kreeg een belangrijke plaats op het internationaal-diplomatieke toneel maar tegelijkertijd bleef het land vanuit West Europees oogpunt ver en vreemd. In deze cursus zal daarom ook ruime aandacht besteed worden aan het Russisch en westers perspectief op elkaar.

Opzet:
Vijf colleges waarbij elk college twee decennia van de 18de eeuw ten onderwerp heeft.

Tijd:
17, 24 en 31januari & 7, 14 februari 2013 11u-13u

Plaats: Centre for Russian Studies, 2de verdieping universiteitsbibliotheek, Broerstraat 4, Groningen

Docenten: Prof. Dr. J.S.A.M. van Koningsbrugge & Nicolaas A. Kraft van Ermel, MA

Prijs: €100

Aansluitend aan deze cursus worden ook een cursus over Rusland in de 20e en 21e eeuw en een college over de stichting van Rusland: Het Kiëvse Roes (€15) aangeboden.

Wie zich voor zowel deze cursus over het achtiende eeuwse Rusland als de cursus over Rusland in de 20e en 21e eeuw inschrijft betaalt in plaats van €200 slechts €180 en krijgt het college over de stichting van Rusland: Het Kiëvse Roes er gratis bij. Dat komt neer op een totale korting van €35.

Inschrijven kan via: http://bit.ly/WuX1Lt