Near the river Don

Don Cossack Choir Serge Jaroff, Michael Minsky and Balalaïka Orkestra Fedor Astachow

Het '''Don Kozakken Koor Serge Jaroff''' is een van de bekendste en meest geïmiteerde doch nooit geëvenaarde kozakkenkoren ter wereld.
Het koor werd in 1921 door Serge Jaroff opgericht in Tschillinger (Turkije) en stond 60 jaar onder leiding van Serge Jaroff.
Na een laatste serie concerten in Amerika droeg deze op 20 maart 1981 de rechten van zijn koor over aan Otto Hofner, manager en vriend van Serge Jaroff.
In 1985 nodigde Hofner Michael Minsky uit het koor te dirigeren met Nicolaï Gedda als solist.
Minsky had een wereldreputatie als baritonsolist in opera’s, als solist bij het Orginal Don Kosaken Chor Serge Jaroff en het Ukrainian Bandurist Chorus en hij dirigeerde ook verschillende koren.
Hij was sinds 1964 bij Jaroff actief geweest en kon het koor in dezelfde traditie voort zetten. Conform Jaroffs wens organiseerde Otto Hofner in 1986 een tournee met Nicolai Gedda als solist. De tournee was een succes, maar omdat Nicolai Gedda niet iedere dag wilde zingen en Michael Minsky ziek werd besloot Otto Hofner te stoppen.
Toen namen Wanja Hlibka en George Tymchenko het stokje over In 2001 kreeg Wanja Hlibka de rechten van het koor van Otto Hofner. Tot op heden staat het koor onder zijn leiding.

Een aantal minder bekende opnamen van het Don Kosaken Chor Serge Jaroff .
Het koor werd opgericht in 1921 in Tsillinger (Turkije) en stond daarna 60 jaar onder leiding van zijn oprichter Serge Jaroff.
Na de dood van Serge Jaroff nam Michael Minsky het dirigentschap op zich en dirigeerde de tournee waarin Nicolaï Gedda als gastsolist zong in 1986.
Sinds 2001 staat het koor onder leiding van Wanja Hlibka.
Op deze CD een selectie minder bekende liederen van het Don Kosaken Chor aangevuld met een aantal populaire Russische volksliederen, gezongen door Michael Minsky begeleid door het balalaika orkest Astachov.