Welkom

Het Nederland Rusland Centrum stelt zich ten doel om bedrijfs-, overheids- en culturele contacten in de meest brede zin van het woord tussen Nederland en Rusland te entameren, te stimuleren en te begeleiden.

Het NRCe is het initiatief van de Rijksuniversiteit Groningen en heeft tot doel om zo contacten tussen het bedrijfsleven en de overheden van Nederland en Rusland te stimuleren en te begeleiden.

Zakelijke dienstverlening

Wilt u zaken doen met Rusland of wilt u zich erop oriënteren, dan bent u bij het Nederland-Rusland Centrum (NRCe) aan het juiste adres. Het NRCe beschikt over specialisten op bedrijfskundig en economisch gebied én heeft vertegenwoordigers in Rusland.

Klik om door te gaan

Wetenschap & Cultuur

Het Nederland-Rusland Centrum (NRCe) beschikt over jarenlange ervaring met het doen van onderzoek naar Rusland en de banden tussen Nederland en Rusland, en het verspreiden van kennis over Rusland. Het NRCe verricht onderzoek, organiseert lezingen, tentoonstellingen en de geeft boeken en tijdschriften uit, zowel op eigen initiatief als in opdracht van derden. Voor al uw vragen over Rusland zijn wij dus een geschikte partner!

Klik om door te gaan

Webwinkel

Het Nederland-Rusland Centrum geeft boeken uit over Rusland en de banden tussen Nederland en Rusland. Sinds kort wordt onder het label SLAVA een reeks CD’s, DVD’s en MP3- downloads uitgegeven met muziek van de Don Kozakken. Tot de boeken horen diverse monografiën, bundels, archiefinventarisen en bibliografiën gepubliceerd onder diverse imprints.

Klik om door te gaan

 

Lodewijk van Heiden - Drentse zeeheld in den Vreemde

In samenwerking met partners het Drents Archief en Chronoscoop onderzocht het Nederland-Rusland Centrum het leven van Lodewijk van Heiden, een Drentse zeeheld in dienst van de Russische tsaar. Heiden was misschien zelfs de inspiratie voor Berend Botje uit het in Nederland wereldberoemde kinderliedje. Hans van Koningsbrugge, directeur van het NRCe, publiceerde een biografie over Lodewijk van Heiden. Deze bibliografie kunt u hier bestellen.

Naast de biografie zijn er diverse activiteiten rondom Lodewijk van Heiden, onder andere een biografie, een documentaire, een tentoonstelling, een smartphoneroute en een groepsarrangement in het Drents Archief staan op de rol. Op 29 september wordt Zuidlaren bovendien feetelijk omgetoverd door het spektakel 'Berend Botje Retour'

De acticiteiten zijn ook regelmatig in het nieuws geweest:

Meer weten?

 

Partners & Klanten