De voorzienigheid regeert!

€32,95 incl. BTW
Hans van Koningsbrugge

Wie was Louis van Heiden eigenlijk? Hoe heeft hij zo’n hoge positie verkregen in Russische dienst en hoe kwam het dat hij een levende legende werd na een zeeslag voor de Griekse kust?

Hans van Koningsbrugge wist interessante onbekende informatie op te diepen uit onder meer archieven in Rusland en Engeland en presenteert deze op smakelijke wijze: de woelige tijd van de Bataafse opstand, de moeizame start van Van Heidens carrière in Rusland, roddels en intriges in de hofkring rondom de tsaar, oorlogen en zeeslagen, Van Heidens chronische geldgebrek en het verlangen naar zijn familie in Zuidlaren. En uiteindelijk de roem, het onthaal in Nederland en zijn onvermijdelijke terugkeer naar Rusland. Het leven van Van Heiden wordt geschetst tegen de achtergrond van de wereldpolitiek aan het einde van de 18de en de eerste helft van de 19de eeuw.

In nauwe samenwerking met de auteur heeft Chronoscoop Film een documentaire gemaakt over Van Heiden. Als extra krijgt u bij deze uitgave online toegang tot deze bijzondere film.
Dit boek is rijk geïllustreerd, voorzien van voetnoten en een persoonsregister. Een mooi lees- én kijkboek!

Over de auteur

Prof. dr. Hans van Koningsbrugge is directeur van het Nederland-Rusland Centrum verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Zie hier voor meer informatie en initiatieven rondom deze Drentse zeeheld, beter bekend als Berend Botje. Het boek is ook te verkrijgen bij onze medeuitgever Koninklijke Van Gorcum.

Inhoudsopgave

Verantwoording

  1. Jeugd en vormingsjaren (1772-1796)
  2. Novaja Rossija (1796-1803)
  3. Varen en nog geen vechten
  4. Finland
  5. De Vaderlandse Oorlog
  6. Rustige Jaren
  7. Tussen wanhoop en hoop
  8. Griekse Glorie
  9. En dan eindelijk: Holland
  10. Een nieuwe thuisbasis: Reval

Epiloog
Literatuur- en bronnenlijst

 

Deel (in serie): 
18
Jaar van uitgave: 
2017
Aantal pagina's: 
192 pagina's
ISBN: 
9789023255734
Taal: 
Nederlands