Masterclass Internationalisering - 24 september

19 sep

24-09-19, 15:30 uur tot 19:00 uur.
Locatie: Rabobank Hoogeveen (Donau 12)

Deze maand organiseert kennispoort Drenthe wederom op de 4de dinsdag van de maand een Masterclass. Dit maal met als thema Internationalisering. Als grensregio zou u denken dat internationalisering in het Drentse DNA zit, maar toch blijkt dat het overgrote deel van de ondernemers de kansen op het gebied van export en import laat liggen. Onze sprekers vertellen u tijdens deze masterclass alles over hun ervaringen en de ins en outs van internationaal zakendoen.

Sprekers

Wij hebben voor u sprekers uitgenodigd die vele jaren ervaring hebben met internationalisering. Han Smidt is eigenaar van Smidt4Trade en International Business Consultant bij Ik Ben Drents Ondernemer en Kennispoort Regio Zwolle. Hij heeft ruime ervaring met internationaal zakendoen en gaat tijdens zijn verhaal in op zijn ervaringen en licht mogelijke subsidies kort toe.

Naast Han hebben wij Prof. Dr. Hans van Koningsbrugge bereidt gevonden om naast dat hij zijn ervaringen gaat delen ook in te gaan op de mogelijkheden om (toch) zaken te doen in Rusland. Rusland en de Euraziatische Economische Unie zijn samen de 11e economie van de wereld. Ondanks het huidige economische- en politieke klimaat wordt nog steeds 37% van de producten op de Russische markt geïmporteerd. Gezamenlijk is dit een markt van ongeveer 180 miljoen mensen! Argumenten genoeg om serieus naar de mogelijkheden op deze markt te kijken, ondanks dat er een aantal handelsbeperkingen gelden voor Rusland. Hans van Koningsbrugge van het Nederlands Russisch Centrum kan uiterst boeiend vertellen over zakendoen binnen de Russische cultuur en de speelruimte die er voor Nederlandse ondernemers nog steeds is. De boycot op Russische import van bepaalde producten houdt in dat deze producten lokaal geproduceerd moeten worden (of elders moeten worden aangekocht). De Russische overheid propageert en ondersteunt met subsidies een substitutiebeleid dat de nadruk legt op het scheppen van deze eigen productie faciliteiten: Dit biedt dus volop kansen voor Nederlandse ondernemers!

In de onderstaande video geeft Prof. Dr. Hans van Koningsbrugge alvast een voorproefje van zijn verhaal:

Programma:

Het concept programma ziet er tot nu toe als volgt uit.

15.30 uur – Inloop
16.00 uur – Opening bijeenkomst
16.10 uur – Spreker prof. dr. Hans van Koningsbrugge
17.00 uur – Spreker Han Smidt
17.45 uur – Pizza Pauze
18.15 uur – Workshop
18.45 uur – Afsluiting

Op dinsdag 24 september bent u van harte welkom om u te laten inspireren wat internationalisering voor u en uw bedrijf kan betekenen.

Deelname is gratis, u kunt zich aanmelden via Kennispoort Drenthe.