Symposium over de mogelijkheden om toch zaken te doen in Rusland

5 jun

Paspoort naar Rusland - Паспорт в Россию

UB Groningen 26 juni 2019 14.00 – 17.00 uur

Symposium over de mogelijkheden om (toch) zaken te doen in Rusland

Rusland & de Euraziatische Economische Unie zijn samen de 11e economie van de wereld. Ondanks het huidige economische- en politieke klimaat wordt nog steeds 37% van de producten op de Russische markt geïmporteerd. Gezamenlijk is dit een markt van ongeveer 180 miljoen mensen! Argumenten genoeg om serieus naar de mogelijkheden op deze markt te kijken!

Crises zijn marktmogelijkheden. Momenteel gelden er een aantal handelsbeperkingen voor Rusland. Deze boycot op Russische import van bepaalde producten houdt in dat deze producten lokaal geproduceerd moeten worden (of elders moeten worden aangekocht). De Russische overheid propageert en ondersteunt met subsidies een substitutiebeleid dat de nadruk legt op het scheppen van deze eigen productie faciliteiten: Dit biedt dus volop kansen voor Nederlandse ondernemers!

Tijdens dit symposium gaat het NRCE samen met zijn partners in op vragen hoe het gesteld is met de Russische economie, welke kansen er voor u ondernemer liggen en of deze kansen realiseerbaar zijn. Er zal niet alleen gewerkt worden met een pure zakelijke en economische inslag, maar er zal ook aandacht besteed worden aan de historische profielschets en wat dit zegt over de ‘Jan de Rus’ als inwoner van Rusland en als handelspartner.

De centrale vragen zullen zijn:

  1. Hoe kan ik starten met verkoop in Rusland als ik nog niet verkoop?
  2. Hoe kan ik mijn verkoop in Rusland verhogen als ik al met een distributeur werk?

De sleutel tot het betreden van de Russische markt is een juiste voorbereiding:

  • Wie zijn mijn klanten en waar kan ik deze vinden?
  • Waar moet ik op letten bij commerciële onderhandelingen?
  • Hoe ziet de kostenstructuur van Export richting Rusland eruit?
  • Hoe weet ik of mijn prijs juist is?
  • Hoe kan ik onplezierige extra kosten bij export voorkomen?

Deze workshops zijn inhoudelijk samengesteld door experts van het Nederland Rusland Centrum (NRCe) in samenwerking met International Trade Support Noord-Nederland (ITS) en haar partner WTC Leeuwarden.

Voor deelname aan het symposium wordt een bescheiden bijdrage gevraagd van € 35,- per deelnemer. Om u zo goed mogelijk te informeren is er ruimte voor een beperkt aantal deelnemers. Zorg dat u tijdig uw plaats reserveert!

Aanmelden kan via info@nrce.nl onder vermelding van uw bedrijfsnaam, uw naam en uw contactgegevens (e-mail en telefoonnummer). U ontvangt van ons een bevestiging van deelname met routebeschrijving en de bijbehorende nota.

U bent van harte welkom! Добро пожаловать!

Wanneer:

Woensdag 26 Juni, 14.00 – 17.00 uur

Waar:     

Russisch Centrum (Centre for Russian Studies)
Universiteitsbibliotheek Groningen (2e verdieping)
Broerstraat 4
9712 CP  GRONINGEN