NRCe erkend voor Ondernemingsregeling 'Export naar Rusland'

26 Мар

Nieuw programma erkend voor Groninger Ondernemersregeling

Succesvol exporteren naar Rusland
 

Voor de Groninger Ondernemersregeling heeft de provincie Groningen een nieuw programma erkend waar ondernemers met subsidie aan kunnen deelnemen.  Bedrijven die willen exporteren naar Rusland kunnen gebruikmaken van het programma van het Nederland-Rusland Centrum. De provincie draagt maximaal 5000 euro bij aan de deelnamekosten.

"De Russische markt biedt kansen, maar zonder kennis van de Russische cultuur is succesvol ondernemen kansloos", stelt het Nederland-Rusland Centrum, een initiatief van de Rijksuniversiteit Groningen en Gasunie. Het centrum ondersteunt Nederlandse en Russische bedrijven met internationaal zakendoen.

Cultuurverschillen

Ondernemers die meer willen weten over zakendoen in Rusland kunnen het startpakket volgen. Hier komen onderwerpen aan bod als cultuurverschillen, douane, sancties en kansen op de Russische markt. Deelname aan de eendaagse training kost 500 euro.

Voor bedrijven die de Russische markt willen verkennen is een vervolgpakket ontwikkeld. Ondernemers worden intensief gecoacht bij het betreden van de Russische markt. Ook krijgen ze praktische informatie en hulp bij het vinden van geschikte Russische zakenpartners. De kosten van dit pakket bedragen 2.500 euro.

De verwachting is dat er jaarlijks zo'n vijftien Groningse ondernemers op weg worden geholpen.

 

De Groninger Ondernemersregeling
De Groninger Ondernemersregeling bevat subsidies tot 5000 euro voor ondernemers die zich verder willen ontwikkelen, willen exporteren en/of de (jeugd)werkloosheid willen verminderen door leerlingen een meester-gezeltraject aan te bieden. Hiervoor zijn diverse programma's erkend waarbij ondernemers een traject kunnen volgen. De provincie heeft eerder andere programma’s erkend als onderdeel van deze regeling.

Ondernemers kunnen de subsidie aanvragen op

https://www.provinciegroningen.nl/subsidies/werken-en-ondernemen/groning...