Vierzig Don Kosaken erobern die Welt (Paperback)

€18,00 incl. BTW
Emilian Klinsky, Studiegroep "Donkozakken koor Serge Jaroff"

Het Don Kozakken Koor Serge Jaroff is een van de bekendste Russische koren ter wereld. Het stond vanaf de oprichting in 1921 bijna zestig jaar onder leiding van de oprichter Serge Jaroff.

Het eerste concert in de Weense Hofburg op 4 juli 1923 was een enorm succes. De directeur van het concertbureau voorspelde, dat er nog veel concerten zouden volgen. Uiteindelijk werden er meer dan 10.000 concerten door Jaroff gedirigeerd: een nooit herhaalde prestatie in de wereld van de koormuziek. Tot op heden worden er nog steeds concerten gegeven op alle grote podia ter wereld. Het koor wordt geleid door Wanja Hlibka, het jongste koorlid van Jaroff.

In 1933 verscheen het boek Vierzig Don Kosaken erobern die Welt van Emilian Klinsky. De studiegroep „Don Kozakken koor Serge Jaroff“, dat verbonden is aan het Nederland-Rusland Centrum, heeft besloten dit boek opnieuw uit te geven, aangevuld met meer informatie over het koor van 1933 tot heden.

Dit boek geeft een historisch overzicht geïllustreerd met de meest interessante foto’s uit de geschiedenis van dit legendarische koor.

Op 5 november 2015 werd dit boek i.s.m. boekhandel Pegasus gepresenteerd in het Museum Geelvinck Hinlopen Huis te Amsterdam.

Год издания: 
2015
Количество страниц: 
103 pagina's
Номер ISBN: 
978-90-819568-9-5
Язык: 
Duits